divendres, 30 de novembre del 2012

Puntes de coixí / Bolillos

I avui toca una entrada per les puntes de coixí (que feia temps que la volia fer, però mai no trobava una estona)

Tot va començar fa temps, quan veia a les puntaires fer puntes amb els coixins durant els aplecs. I tot i que m'agradaven molt les puntes, les veia molt complicades de fer amb tants boixets i la rapidesa amb que es mouen i per això no m'havia atrevit a aprendre'n. Però a principis d'aquest any que ja s'acaba, vaig veure que al taller Barribastall hi havia un curs de puntes de coixí,que impartia la Mariona de Ganxet a tres i m'hi vaig apuntar. 
Al principi em van deixar el coixí i els boixets, fins que vaig preguntar a casa si en teníem i mira per on que vaig trobar a les golfes el coixí i els boixets que feia servir la meva mare quan era petita!!! Em va fer molta il·lusió poder utilitzar-los, ja que tenen uns quants anys (com a mínim 50!). Primer vam aprendre a fer els punts bàsics: el punt sencer, el mig punt, "el tronxón" i el punt de la verge. 

A l'esquerra: A) Punt sencer. B) Punt mig. Centre "tronxón" i a la dreta punt de la verge.
Izquierda:A) Punto entero.  B) Punto medio. Centro: tronchón y a la derecha punto de la virgen.
I un cop apresos els punts bàsics vaig fer la primera punta:
Y una vez aprendidos los puntos básicos hice mi primera puntilla:


Després vaig passar a un projecte més ambiciós: un punt de llibre!:
Después pasé a un proyecto más ambicioso: un punto de libro!:


I finalment vaig acabar fent una pulsera amb fil de plata i cristalls blaus d'swarovski:

Y finalmente acabé haciendo una pulsera con hilo de plata y cristales azules de swaroski:





Y hoy toca una entrada para los bolillos!(Que hace tiempo que la quería hacer y nunca encontraba tiempo)

Todo empezó hace un tiempo, cuando veía a las "bolilleras" haciendo bolillos durante los encuentros que hacen a veces en mi pueblo. Pese a que me gustaban mucho las puntillas, encontraba que eran muy complicadas de hacer con tantos bolillos y veía que los movían a mucha velocidad y por eso nunca me había decidido a aprender. Hasta que ha principios de este año, que ya se acaba, vi que el el taller Barribastall hacían un curso de bolillos, que impartía Mariona de Ganxet a tres y me apunté.
Al principio me dejaron el cojín y los bolillos, hasta que pregunté en casa si teníamos y descubrí que en la buhardilla de casa estaba el cojín y los bolillos que usaba mi madre cuando era pequeña! Me hizo mucha ilusión poder usarlos, ja que tienen unos cuantos años (como mínimo 50!). Primero aprendimos a hacer los puntos básicos: el punto entero, el medio punto, el tronchón y el punto de la virgen. Ver foto arriba para la muestra. Luego hice un punto de libro y para terminar hice una pulsera con hilo de plata y cristales azules de swaroski (fotos arriba).








1 comentari: