dissabte, 22 de novembre del 2014

Coll moebius / Cuello moebius

Fa uns dies vaig veure en el blog de la Witchnofret, un coll moebius molt bonic que podia ser un regal ideal per una amiga meva. Aquest coll està basat en una cinta de moebius, que és una superfície d'una sola cara i d'una sola vora. Normalment es construeix mitjançant una tira on s'enganxen els extrems donant mitja volta a un d'ells, però en aquest cas i mitjançant les agulles circulars es monten els punts (video en angles) d'una manera especial i es teixeix tot seguit, quedant sense costures. 

Per fer el coll vaig utilitzar unes agulles circulars del nº 12 amb un cable de 80 cm. Vaig utilitzar una troca de Milenium de Rosarios 4 en color blau (200gr). Vaig muntar 47 punts i vaig seguir amb punt d'arrós (1 punt del dret, 1 punt del revés, a la següent volta on hi ha un punt del dret es fa un punt del revés i a on hi ha del revés es fa un del dret).



El resultat em va agradar tan que en vaig teixir 2!




Hace unos días vi en el blog de Witchnofret, un cuello moebius preciso que podia ser un regalo idel para una amiga mía. Este cuello esta basado en un cinta de moebius, que es una superficie de una sola cara y un solo borde. Normalmente se construye mediante una tira donde se pegan los extremos dando media vuelta a uno de ellos, pero en este caso y usando las agujas circulares, se montan los puntos  (video en inglés) y se teje todo seguido, sin costuras.


Para hacer el cuello utilizé agujas circulares del º12 con un cable de 80 cm y una madeja de Milenium de Rosarios 4 en color azul (200gr). Monté 47 puntos y seguí con punto de arroz (1 punto del derecho, 1 punto del revés, y en la siguiente vuelta donde hay un punto del derecho hacer un punto del revés y donde hay un punto del revés hacer uno del derecho).

Me gusto tanto el resultado que hice 2!



diumenge, 16 de novembre del 2014

Gorros i colls

En l'última visita als meus nebots, vam anar a comprar al súper i ens vam trobar que també tenien un stock de llanes. Al més petit, en Teo, li van encantar una troca de color vermell i una de granate (per ell red i maroon). Em va dir que li podria fer un gorro amb una borla, i és clar que no em va costar garie improvitzar el patró i fer-li un gorro de ganxet. Aquí teniu el resultat:

La última vez que visité a mis sobrinos, fuimos a comprar y  nos encontramos que tenian un pequeño stock de lanas. Al más pequeño, Teo, le encantó una madeja de color rojo y otra de granate (para él, red y maroon). Me dijo que le podría hacer un gorro con una borla, y claro no me costó mucho improvisar un patrón y hacerle un gorro de ganchillo. Aquí teneis el resultado:





Li va encantar i tot el dia li deia ben content a la seva germana: look Anna! maroon-red-maroon (mira Anna granate-vermell-granate).
Li vaig dir que amb la llana que va sobrar li podia fer un coll a conjunt, i em va dir que sí, però que aquest cop hauria de ser rojo-granate-rojo, i evidentment li vaig fer cas:

Le encantó y todo el día súper contento le decía a su hermana: look Anna! marron-red-marron (Mira Anna, granate-rojo-granate).
Le dije que con la lana que sobraba le podía hacer un cuello a conjunto, y me dijo que si, pero que ésta vez debía ser rojo-granate-rojo, y evidentemente le hice caso:



El gorro i el coll estan fets només amb el punt alt (pa) o double crochet (dc).
El gorro y el culleo estan hechos sólo con el punto alto (pa) o double crochet (dc).

L'Anna va triar unes troques de color blau i platejat que tenien un fil brillant que feia que brillés una mica. Ella va voler un gorro blau amb una borla grisa i un coll a ratlles. Per que fos una mica diferent del seu germà vaig fer servir el punt hdc enlloc del dc del Teo.

Anna escogió unas madejas de color azul y plateado que tenían un hilo brillante que hacia que brillara un poco. Ella quiso un gorro azul con una borla gris y un cuello con rayas.











dissabte, 8 de novembre del 2014

Gorro i coll Hurricane / Gorro y cuello hurricane

Arriba el fred, i venen ganes de teixir gorros i colls. En aquest cas va ser pel un dels meus nebots i vaig elegir el model de gorro d'Andrea Guldin l'Hurricane hat. La llana elegida va ser una Garnstudio DROPS Karisma Superwash en color Blau Denim que dóna molt bon resultat, en vaig necessitar una mica més d'una troca. I el vaig teixir amb unes agulles de 3,5 mm (US 4). CO de 110 punts. 

Llega el frio, y con él las ganas de tejer gorro y cuellos. En este caso fue para uno de mis sobrinos y elegí el modelo de gorro de Andrea Guldin Hurricane hat.  La lana escogida fue una Garnstudio DROPS Karisma Superwash en color Azul Denim, que da muy buen resultado, necesité un poco mas de una madeja. Lo tejí con unas agujas de 3,5 mm (US 4). CO de 110 puntos.



Un cop fet el gorro em quedava casi una troca sencera i vaig pensar que podia fer un coll seguint el mateix motiu.


Una vez hecho el gorro me quedaba casi una madeja entera y pensé en que podia hacer un cuello siguiendo el mismo motivo.




PATRÓ:

Material:
1 troca de Garnstudio DROPS Karisma Superwash
Agulles circulars de 3,5 mm (US 4)
Marcador de puntos

Gauge: 15 punts de 2PD,2PR son 7cm

Abreviacions: 

PD: punt dret, 
PR: punt revés
* *: repetir el que hi ha enmig dels asteriscs

Muntar: 112 punts. Seguir teixint en circular, posar marcador per saber a on comença la volta
Voltes 1-5: *2PD, 2 PR* 
Volta 6: teixir dos punts junts del dret, 8PD, 1PR, *9PD, 9PR*
Voltes 7-35: *9PD, 9PR*
Voltes 36-40:  *2PD, 2 PR* 




PATRÓN

Material:

1 madeja de Garnstudio DROPS Karisma Superwash
Agujas circulares de 3,5 mm (US 4)
Marcador de puntos

Gauge: 2PD,2PR  15 puntos son 7 cm

Abreviaciones:

PD: punto drecho
PR: punto revés
* *: repetir lo que hay dentro de los asteriscos


Montar 112 puntos. Seguir tejiendo en circular, poniendo un marcador para saber dónde empieza la vuelta

Vueltas 1-5: *2PD, 2 PR* 
Vuelta 6: tejer dos puntos juntos del derecho, 8PD, 1PR, *9PD, 9PR*
Vueltas 7-35: *9PD, 9PR*
Voltes 36-40:  *2PD, 2 PR* 




PATTERN:

Materials:

1 skein of Garnstudio DROPS Karisma Superwash
3,5 mm (US 4) cable needles
stitch marker

Abreviations:

CO: cast on
K: knit
P: purl
BO: bind off
K2tog: knit 2 together



CO 112 stitches. Knit in circular, put a stitch marker (in order to know the beginning of the row)

Rows 1-5:*K2,P2* (2x2 Rib)
Row 6: k2tog, K8,P1, *K9, P1*
Rows 7-35: *K9, P1*
Rows 36-40: *K2,P2*