dimecres, 30 d’octubre del 2013

Arrullo

Fa gairebé dos mesos una de les meves amigues (la seva parella que també el considero amic) van ser pares per primera vegada, d'un nen preciós que és diu Aday. Quan em va dir que estava embarassada vaig pensar en fer-li alguna cosa útil, feta a mà amb molt carinyo. I vaig començar una manta (això si quan ja va estar de 6 mesos que abans no volia que comences res de res), una manta feta amb llana de bebè amb agulles del 2,5. Gran error. No pel color de la llana, ni pel model de manta, sinò pel gruix d'aquesta. M'ha estat completament impossible acabar-la  a temps de que nasqués el nen, la llana es massa prima i fas passades i passades i no sembla que creixi gaire... de fet encara em falta un bon tros i com he dit el nen ja té gairebé dos messos. 
Evidentment, a pesar de no tenir a punt la manta, jo volia regalar-li alguna cosa i havia de ser alguna cosa feta a mà per mi i a poder ser ràpida de fer, i després de pensar-ho bé vaig decidir cosir-li un arrullo amb l'ajuda de la Jone de la Costura del 6970

Hace casi 2 meses una de mis amigas y su pareja (al cual también considero amigo) fueron padres por primera vez, de un niño precioso que se llama Aday. Cuando me dijo que estaba embarazada pensé en hacerle alguna cosa útil, hecha a mano con mucho cariño. Y emprezé una manta (eso si, cuando estuvo de 6 meses que antes no queria que empezara nada de nada), una manta hecha con lana de bebè con agujas del 2,5. Gran error. No por el color de la lana, ni por el modelo de manta, sino por el grosor de ésta. Ha sido completamente imposible acabarla a tiempo para el nacimiento del niñó, la lana es demasiado delgada y hago pasadas y pasada y parece que la manta no crece nada... aún me falta bastante y como he dicho el niño ya tiene casi 2 meses.
Evidentemente, a pesar de no tener a punto la manta, yo quería regalarle alguna cosa y tenia que ser algo hecho a mano por mi y a poder ser ràpida de hacer. Después de pensarlo bien me decidí a coserle un arrullo con la ayuda de Jone de la Costura del 6970

Per les teles vaig triar un forro polar de color taronja i una tela de patchwork amb animals de la selva que lliguen una mica amb el nom del nen, ja que la seva mare em va explicar que Aday és un nom que prové de les illes canaries i que era el nom d'un gran guerrer guanche (aborígens de l'illa de Tenerife).
I aquí la definició d' ARRULLO

Para las teles elegí un forro polar de color naranja y una tela de patchwoek acon animales de la selva que ligan un poco con el nombre del niño, ya que su madre me explico que Aday es un nombre que proviene de las Islas Canarias y que era el nombre de un gran guerrero guanche (aborigenes de la isla de Tenerife).
Y aquí la definició de  ARRULLO


Un cop elegides les teles s'ha de tallar el quadrat (80 cm x 80 cm) que és la peça principal i la caputxa, es posa la goma a la caputxa, es cusen els velcros i s'uneix la part polar amb la tela de patchwork. I aquest és el resultat final:

Una vez elegidas las telas se corta el cuadrado ( 80 cm x 80 cm) que es la pieza principa y la capucha, se pone la goma a la capucha, se cosen los velcros y se une la parte polar con la tela de patchwork. Y este es el resultado final:



Ja li he regalat i espero que quan el faci servir, el nen estigui ben comode i abrigadet :)
Ya se lo he regalado y espero que cuando lo use, el niño esté bien comodo y abridadito :)


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Funda pels ganxets - Funda para los ganchillos

Fins fa poc duia els ganxets en una funda molt bàsica feta amb feltre, però no era gaire pràctica perquè a vegades els ganxets s'enganxaven al feltre. I a vegades les agulles s'escapaven pels costats de la funda, ja que només tancava amb un petit velcro.  I vaig pensar que ja era hora de fer-ne una en la que m'hi capiguessin tots els ganxets, que impedís que caiguessin i que a més a mes tingués una butxaca on poder posar altres complements, com per exemple uns marcadors o unes tisores. I ja posats enlloc de comprar-la, és molt millor dissenyar-la i fer-la tu mateixa! 

Hasta hace poco llevaba los ganchillos en una funda muy básica hecha con fieltro, pero no era muy práctica, ya que a veces los ganchillos se enganchaban al fieltro. Y otras veces las agujas se escapaban por los laterales de la funda, ya que sólo se cerraba con un pequeño velcro. Y pensé que ya era hora de hacer una en la que me cabieran todos los ganchillos, que impidiera que cayeran y que además tuviera un bolsillo donde poner otros complementos, como por ejemplo unos marcadores o tijeras. Y ya puesta en lugar de comprarla es mucho mejor diseñarla y hacerla una misma!


El primer de tot va ser triar les teles amb que fer-la. I quan ja les tenia triades,  resulta que vam anar a la fira DIY de Sabadell amb les alumnes de  la costura del 6970 i vaig trobar aquesta tela d'ovelles teixint, que em vaig enamorar des del primer moment i que em va fer canviar la base:

El primer paso fue escoger las telas a utilitzar. Y cuando ya las tenia escojidas, las cambié porque fui a la feria DIY de Sabadell con las alumnas de  la costura del 6970 y encontré esta tela de ovejas tejiendo, de la que me enamoré y me hizo cambiar la base:




Per fer l'espai pels ganxets vaig utilitzar la tela rosa, per fer el tope perquè no caiguin els ganxets una de mussols ben divertida, i per la butxaca una tela blava que es tanca amb un velcro. Unes fotos del procés:

Para hacer el espacio para las agujas de ganchillo la tela rosa, para hacer el tope para que no caigan, una tela de buhos y para el bolsillo una tela azul que se cierra don un velcro. Unas fotos del proceso:




Un cop muntat tot només quedava ajuntar amb la coberta i posar les gomes per tancar i ja està:
Una vez montado todo sólo quedava juntarlo con la cubierta y añadir las gomas para cerrar:


Un cop acabada:
Una vez terminada:



I tancada:
Y cerrada:



Detall dels botons que són dos carrets de fil:
Detalles de los botones que son dos carretes de hilo:





dimarts, 1 d’octubre del 2013

Patró bol de trapillo / Patrón bol de trapillo

Amb restes del trapillo que tenia per fer el bolso vaig fer dos bols petits per posar-hi les claus o qualsevol cosa:

Con los restos del trapillo que tenia para hacer el bolso hice dos bols pequeños para poner las llaves o cualquier cosa:




Aquí teniu el patró, que és molt fàcil i ràpid de fer:

PATRÓ CATALÀ

Material:

- agulla de ganxet del nº 12
- agulla de llana
- trapillo

Abreviatures:

rdronda o volta
p : punt
pr: punt ras
pb: punt baix
inc: increment (2pb en un mateix pb)

* a *: repetir el que hi ha a entre els * fins a final de volta:

Patró teixit en espiral. No es fa cap cadaneta al finalitzar la volta ni es gira la labor. Els números entre parentesis inciquen el número de punts de cada volta

rd 1: magic loop fer 6 pb (6)
rd 2: inc a cada punt (12)
rd 3: *1pb, 1 inc* (18)
rd 4: *2pb, 1 inc* (24)
rd 5-7: pb en cada pun baitx (3 voltes en total)
Acabar amb un punt ras i rematar el fil amb l'agulla de llana

PATRÓN CASTELLANO

Material:

- aguja de ganchillo 12
- trapillo
- aguja lanera
 Abreviaciones:

rd: ronda o vuelta
cad: cadeneta
p : punto
pe: punto enano
pb: punto bajo
inc: incremento (hacer 2pb en un mismo pb)
*a*: repetir lo que esta dentro de los * hasta final de vuelta

Patrón tejido en espiral, no tejer una cadeneta a final de vuelta y no girar. Los números entre paréntesis indican el número de puntos de la vuelta:


rd 1: magic loop hacer 6 pb (6)
rd 2: inc a cada punt (12)
rd 3: *1pb, 1 inc* (18)
rd 4: *2pb, 1 inc* (24)
rd 5-7: un pb en cada punto bajo (en total 3 vueltas)

Acabar con un punto enano y rematar el hilo.

PATTERN 



In order to crochet this bowl you will need:
- crochet hook nº12
- trapillo

Abbreviations:

rdround
ch: chain
st: stitch
sl st: slide stitch
sc: single crochet
inc: increase (make 2 sc in the same stitch)
*from* repeat the stitches inside de * until the end of the round

Pattern crocheted is made in continuous round. Do not chain or turn at the end of the row. (..) total number at the end of the row

rd 1: magic loop 6 sc (6)
rd 2: inc in each st (12)
rd 3: *1 sc, 1 inc* (18)
rd 4: *2 sc, 1 inc* (24)
rd 5-7: sc in each sc  
Sl st and fasten off